Australai labai mėgsta bulves! Jie jas valgo ir iškylose, ir per pietus bei šventes. Šiandien pristatomas bulvių patiekalas sužavės jus originalumu bei lengvu paruošimu.
Ingredientai:
bulvės (geriausia šviežios) – 1 kilogramas;
alyvuogių aliejus – 4 valgomieji šaukštai;
druska, pipirai – pagal skonį.
Padažui:
grietinė – 200 gramų;
keli svogūno laiškai;
šviežios mėtos – 1-2 šakelės;
petražolės – 1-2 šakelės;
česnakas – 1 skiltelė;
citrinos sultys – 2 arbatiniai šaukšteliai.
Gaminimas:
Bulves kruopščiai nuplaukite, nenulupkite. Sudėkite jas į puodą, užpilkite vandens ir virkite maždaug 10-15 minučių. Kol verda bulvės, paruoškite padažą: smulkiai supjaustykite svogūną, mėtas ir petražoles. Dubenyje sumaišykite grietinę, žoleles, susmulkintą česnaką ir citrinos sultis. Sumaišę padėkite į šaldytuvą. Išvirusias bulves nusausinkite. Kepimo skardą sutepkite alyvuogių aliejumi, padėkite šiek tiek atvėsintą bulvę ir, naudodami bulvių košės spaustuvą, suspauskite kiekvieną bulvę, kad ji taptų vientisa ir sutepkite jas alyvuogių aliejumi. Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite, kol paruduos, maždaug 25-30 minučių. Patiekite su grietinės padažu.
1.
2.
3.
4.
5.
Tikimės, kad šis bulvių patiekalas jums patiks, skanaus!