Bulvių užkepėlė yra bet kurio alkano vyro svajonė. Tikrai ne saldūs pyragai, bet sūdyti pyragaičiai, kuriuos galite skaniai suvalgyti. Po tokių pyragų vyras būna mielesnis ir net pats pasisiūlo išplauti indus. Šiandien mes jums pasakysime, kaip iškepti bulvių pyragą su įdaru, kuris vertas vietos kiekvienoje šeimoje.
Bulvių užkepėlė su sūriu
Bulvės yra produktas, kuris dažnai padeda, jei nenorite ilgai užtrukti gamindami maistą. Iš bulvių galite gaminti ne tik paprastus, pažįstamus patiekalus, bet ir maloniai nustebinti svečius skaniu pyragu su šonine. Geriau prisiminkite šį receptą.
Jums reikės:
150 g šoninės
500 g bulvių
100 g kieto sūrio
100 g lydyto sūrelio
100 g grybų
1 kiaušinis
1 svogūnas
pipirų pagal skonį
druska pagal skonį
Gaminimas:
Nulupkite bulves ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Bulves sutrinkite ir leiskite šiek tiek atvėsti. Įmuškite kiaušinius košę ir išmaišykite.
Ant rupia tarka sutarkuokite sūrį.
Suberkite sūrį į bulves, pabarstykite druska ir pipirai pagal skonį, viską gerai išmaišykite.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dugno išdėliokite šoninę supjaustyta plonomis riekelėmis.
Maždaug pusę bulvių ir sūrio masės paskleiskite ant šoninės šakute.
Lydytą sūreli užšaldykite, supjaustykite riekelėmis ir sudėkite ant bulvių masės.
Susmulkinkite svogūną ir pakepkite keptuvėje, tada sudėkite smulkiai supjaustytus grybus. Pabarstykite juos druska ir pipirais, pakepkite.
Ant sūrio sudėkite paruoštus grybus, ant viršaus uždėkite likusias bulves ir visą pyragą apverskite, kad šoninė būtų ant viršaus ir uždenkite kepimo folija.
Bulvių užkepėlė kepama iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Pyragą palikite kepti folijoje, o kai jis iškeps nuimkite ir kepkite tuo pačiu režimu dar 5 minutes.
Taip šoninės plutelė taps traški.