Žmonės vis dar turi nuo rudens užsilikusius moliūgus. Anksčiau net neįsivaizdavote, kad moliūgų ir kondensuoto pieno derinys yra toks skanus. Tačiau, kai jūsų namuose pakvips moliūgų pyragas su kondensuotu pienu, susirinks visa šeima, kad tik galėtų paragauti šio nuostabaus deserto.
Bet kokiose namų šventėse – šis pyragas neužsiliks! Net nespėsite atsisėsti prie stalo, nes svečiai papašys dar vieno gabalėlio šio puikaus pyrago. Jis greitai ir lengvai pagaminamas, o suvalgomas dar greičiau, tiesiog sukelia priklausomybę!
Tešlai reikės:
- 130 g sviesto
- 1 kiaušinio trynys
- 200 g miltų
- 70 g cukraus
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui reikės:
- 2 šaukštai moliūgų tyrės
- 1 skardinė kondensuoto pieno
- 2 kiaušiniai
- 7 g vanilės
Gaminimas:
Patogiame inde sumaišykite trynį su cukrumi. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į trynio-cukraus mišinį, išmaišykite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, išsijokite ir supilkite juos į skystą mišinį. Išmaišykite. Minkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Apvyniokite tešlą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
Įdarui moliūgą supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į puodą, užpilkite šiek tiek vandens ir virkite, kol suminkštės. Išvirus nusausinkite.
Susmulkinkite moliūgą trintuvu.
Įmuškite kiaušinius, supilkite kondensuotą pieną ir vanilę. Viską gerai išplakite šluotele, kol gausis vienalytė masė.
Kepimo indą sutepkite aliejumi. Rankomis paskleiskite tešlą per visą formos dugną ir šonus. Supilkite įdarą ant viršaus.
Įdėkite pyragą į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 10 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 180–170 laipsnių ir kepkite dar 40–45 minutes, kol iškeps.
Moliūgų pyragas paruoštas, atsargiai išimkite iš formos ir atvėsinkite. Papuoškite, jei norite grūdais, cukraus pudra ar cinamonu!