Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Mėsos sultinys. Paruoškite namuose šį natūralų produktą!

Geras sultinys yra bet kokios sriubos pagrindas. Parduotuvėse randamų sultinio kubelių niekada negalima palyginti su naminiu kokybiškos mėsos sultiniu. Taip, jo paruošimas užtruks šiek tiek laiko, tačiau jokių sintetinių analogų negalima palyginti su rezultatu, kurį gausite namuose.

sultinys

Nesvarbu, kokią mėsą naudosite. Net vištienos sultinys bus puiki pagalba ruošiant patiekalus iš prancūzų, italų ir kitų pasaulio virtuvių.

Jums reikės:

mėsa

Kiaulienos išpjova

vanduo

Svogūnai

svogūnai

morkos

morkų kotletai

prieskoniai (druska, pipirai, žolelės) pagal skonį

Prieskoniai

lauro lapai

lauro lapai

Gaminimas:

Paimkite bet kurią pasirinktą mėsą ir gerai nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir uždenkite. Vandenį užvirkite, sumažinkite ugnį iki minimumo ir tęskite virimą.

sultinys

Pasirinktinai galite pašalinti geltoną riebalų plėvelę nuo vandens paviršiaus. Mėsą virkite keletą valandų, priklausomai nuo jos rūšies ir kiekio. Į vandenį suberkite nuluptas ir supjaustytas morkas, svogūnus, prieskonius, lauro lapus. Toliau virkite sultinį, kol išvirs.

sultinys

Kai sultinys atvės, nupilkite per sietelį. Išvirusią mėsą atskirkite nuo kaulų. Morkas susmulkinkite, jei reikia. Supilkite patogaus dydžio stiklainius ar indelius. Į kiekvieną indą įberkite truputį mėsos ir morkų. Supilkite sultinį ir sandariai uždarykite indus dangteliais ar maistine plėvele.

sultinys

Dabar sultinį galima dėti į šaldiklį ir naudoti pagal poreikio. Ištraukus iš šaldiklio indą 5 minutes panardinkite į šiltą vandenį, kad sultinys lengvai atskirtų nuo sienų.

Tobulo sultinio paslaptis slypi detalėse. Štai keletas iš jų.

VIRIMO SULTINIO PASLAPTYS

Mėsa visada turėtų būti užpilama šaltu vandeniu. Palaipsniui kaitinant, vanduo geriausiai įsiskverbia į mėsą ir iš jos išskiria visas naudingas medžiagas.

sultinys

Kiek laiko virti sultinį? Nuo 1,5 valandos vištienos iki rekordinių 3 valandų, jei pasirinkote jautieną.

Norėdami gauti geresnį sultinio skonį, rinkitės mėsą su kaulais.

sultinys

Verdant nepamirškite nuo paviršiaus pašalinti susidariusias putas.

Jei sultinys yra drumstas, naudokite kulinarinį absorbentą: kiaušinių baltymus ir lukštus. 3 litrams vandens reikalingi 2 baltymai ir švarus lukštas.

kiaušiniai

Atvėsinkite sultinį iki 70 laipsnių. Įpilkite absorbuojančių ingredientų ir virkite sultinį 10 minučių. Po to palikite jį dar 10 minučių atvėsti ir pakartokite šiuos veiksmus dar 2 kartus. Surinkite baltas putas, kurios atsiranda ant paviršiaus šaukštu, ir sultinį nukoškite per sietelį. Atlikta.

sultinys

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---