Pievagrybiai su vištiena ir sūriu yra skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas. Tai gali būti pusryčiai, vakarienė ir net šventinis užkandis!
Jums reikės:
500 g vištienos
60 g fetos sūrio
10 didelių šviežių pievagrybių
4 šaukštai grietinės
1 šaukšto miltų
1/2 puodelio susmulkintos mocarelos
šviežių petražolių pagal skonį
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
druska pagal skonį
1 šaukštas augalinio aliejaus
Gaminimas:
Grybus nuplaukite ir nusausinkite, aštriu peiliu išpjaukite kotelius. Kepimo indą įklokite kepimo popieriumi ir į jį įdėkite grybus, išpjovomis į viršų.
Vištieną smulkiai supjaustykite. Įkaitinkite keptuvę su 1 šaukštu augalinio aliejaus ant vidutinės ugnies, sudėkite pjaustytą vištieną, pakepkite apie 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Kol vištiena kepa, smulkiai supjaustykite grybų kotelius. Į keptuvę prie vištienos suberkite pjaustytus grybus ir kepkite kartu dar 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Sumaišykite miltus su grietine. Sumažinkite kaitrą ir suberkite į keptuvę grietinę. Pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, druska ir išmaišykite. Troškinkite dar 8-10 minučių, kol mišinys sutirštės, tada nukelkite nuo ugnies, kad atvėstų.
Kol mišinys atvės, įkaitinkite orkaitę iki 180C. Susmulkinkit fetą ir sumaišykite su vištiena ir grybais. Sudėkite smulkiai supjaustytas petražoles ir išmaišykite.
Naudodami 2 šaukštus, tolygiai paskirstykite įdarą ant paruoštų pievagrybių kepurėlių. Ant įdaro viršaus pabarstykite truputį tarkuotos mocarelos.
Kepkite orkaitėje 15-20 minučių. Pievagrybiai su vištiena ir sūriu turi šiek tiek atvėsti. Patiekite!