Varškėčiai kiekvienam puikiai žinomas patiekalas. Išbandykite šiek tiek kitokį jų receptą. Garantuojame, kad tikrai nenusivilsite paragavę varškėčių su žolelėmis!
Ingredientai:
varškė – 500 gramų;
kiaušinis – 1 vienetas;
manų kruopos – 2 valgomieji šaukštai;
kvietiniai miltai – 1 valgomasis šaukštas tešlai ir 3-4 valgomieji šaukštai kepimui;
svogūnų laiškų – sauja;
petražolės – maža saujelė;
druska, juodieji pipirai – pagal skonį;
augalinis aliejus kepimui.
Gaminimas:
Nuplaukite žalumynus, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, manų kruopas ir miltus. Taip pat įberkite druskos bei pipirų ir maišykite iki vientisos masės.
Į varškės masę sudėkite žalumynus ir vėl sumaišykite. Drėgnomis rankomis iš masės suformuokite varškėčius ir apvoliokite juos miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, kepkite varškėčius iš vienos pusės maždaug 1,5 minutės, tada apverskite, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite dar 3–4 minutes ant silpnos ugnies.
Varškėčiai bus labai skanūs, ypač jei patieksite juos karštus ir pagardinsite grietine. Skanaus!