Vištienos ir ananasų salotos tikrai nustebins svečius ir pradžiugins artimuosius. Šis receptas yra puikus, kai norite sunaudoti likučius šaldytuve.
Šiandien mes jums paruošėme paprastas vištienos ir ananasų salotas, kurios nepalieka abejingų svečių.
Ingredientai:
1/3 Pekino kopūsto
druska pagal skonį
prieskoniai pagal skonį
1 šaukštelis augalinio aliejaus
250 g vištienos
300 g konservuotų ananasų
1 šaukštelis sezamo sėklų
2 šaukštai balzamiko acto
2 šaukštai majonezo
1 valgomasis šaukštas sojų padažo
1 saldžioji paprika
100 g kietojo sūrio
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, tuo tarpu paruoškite mėsą. Vištieną supjaustykite ir išmuškite virtuviniu plaktuku. Pabarstykite mėsą prieskoniais ir druska pagal skonį, taip pat sutepkite sojos padažu ir augaliniu aliejumi. Pabarstykite filė su sezamo sėklomis ir pašaukite kepti į įkaitintą orkaitę.
Taip pat galite tiesiog kepti filė ant grotelių ar įprastos keptuvės, jei norite pagreitinti procesą.
Paruoštą filė atvėsinkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Nuplaukite papriką, nusausinkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Sudėkite ingredientus į salotų dubenį.
Supjaustykite mažais gabalėliais viršutinę Pekino kopūstų dalį, o apatinę lapų dalį supjaustykite juostelėmis, kaip ir ankstesnius ingredientus.
Priklausomai nuo to, kokius konservuotus ananasus turite (žiedais ar gabalėliais), supjaustykite juos mažais kubeliais arba tiesiog išimkite iš sulčių ir suberkite į salotų dubenį. Sūrį smulkiai sutarkuokite ir suberkite į dubenį prie likusių ingredientų.
Toliau, nedideliame inde sumaišykite majonezą su balzaminiu actu, kol gaunama vienalytė masė.
Ir lieka tik gerai išmaišyti visus salotų komponentus, pridedant druskos ir majonezo padažo. Vištienos ir ananasų salotos paruoštos. Galite patiekti.
Skanaus!