Kepenėlių salotos nereikalauja daug pastangų. Visus reikiamus produktus galite rasti artimiausioje parduotuvėje ir nustebinti šeimą patiekalu.
Būtinų produktų rinkinį sudaro tik trys pagrindiniai ingredientai ir penki papildomi (dėl kurių jums tikrai dar kartą nereikės bėgti į parduotuvę, nes juos visada galite rasti bet kurioje virtuvėje).
Ingredientai:
1 kg kalakutienos kepenėlių
3 svogūnai
250 ml majonezo
250 ml vandens
125 ml acto
3 šaukšteliai cukraus
druska pagal skonį
malti juodieji pipirai pagal skonį
Gaminimas:
Šviežias kepenėles gerai nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje, prieš tai nuplėšę plėvelę. Jei kepenėlės yra šaldytos – geriau jas atitirpinti ir tik tada išvirti.
Tuo tarpu, kai kalakutienos kepenėlės verda, galite pradėti marinuoti svogūnus. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais žiedeliais.
Susmulkintus svogūnus sudėkite į gilų dubenį, užpilkite karštu vandeniu, įpilkite acto su cukrumi ir šiek tiek sutrinkite ranka, jei vandens temperatūra nėra per aukšta (kitu atveju naudokite šaukštą).
Palikite svogūnus marinuotis apie pusvalandį. Po šio laiko geriau nupilti skystį, kad skonis nebūtų per daug intensyvus. Dėl šios priežasties salotos bus subtilesnio skonio.
Išimkite paruoštas kepenėles, atvėsinkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
Sudėkite į dubenį svogūnus, kepenėles ir kitus ingredientus. Pasūdykite salotas pagal skonį, pagardinkite pipirais ir majonezu.
Kepenėlių salotos paruoštos. Jos nepaliks abejingų ir patiks visiems.
Skanaus!