Bulvės yra universalus produktas. Jos gali būti paruoštos ir kaip kasdienis patiekalas ir kaip šventinis. Įdarytos bulvės puikiai tinka ypatingoms progoms, kai norisi kažko neįprasto.
Ingredientai:
Bulvės – 15 vienetų;
Faršas – 250 gramų;
Svogūnai – 1 vienetas;
Pomidorų pasta – pagal skonį;
Druska – pagal skonį;
Juodieji pipirai (malti) – pagal skonį;
Grietinė – 50 gramų;
Sviestas – 50 gramų.
Gaminimas:
Nulupkite bulves ir išskobkite jų vidurį. Įdėkite jas į verdantį vandenį ir virkite 8-10 minučių. Faršą sumaišykite su smulkiai supjaustytais svogūnais ir druska bei pipirais.
Įdarytas faršu bulves sudėkite į gilią kepimo formelę (geriausiai tinka keksiukams kepti skirtos kepimo formos). Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę su druska, įpilkite šiek tiek vandens ir išlydyto sviesto.
Viską išmaišykite ir supilkite gautą skystį į bulves. Norėdami sodresnio skonio, pridėkite pomidorų pastos. Bulves kepkite 30 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
Įdarytos bulvės sužavės visus namiškius. Skanaus!