Krevetės tešloje bus bet kokio stalo puošmena. Jos gali būti paruoštos ir patiekiamos kaip užkandis arba kaip atskiras patiekalas. Paruošėme jums paprastą receptą, kaip pasigaminti labai skanias krevetes!
Ingredientai:
Karališkos krevetės – 500 gramų;
Mineralinis vanduo – 1 puodelis;
česnakas – 2 skiltelės;
Miltai – 6-7 valgomieji šaukštai;
Augalinis aliejus – 0,5 puodelio;
Kiaušinis – 1 vienetas;
Citrina – 1 vienetas.
Gaminimas:
Krevetes atitirpinkite, gerai nuplaukite ir nulupkite. Nulupkite česnaką ir susmulkinkite, ppo to sumaišykite jį su augaliniu aliejumi, druska ir pipirais. Krevetes palaikykite šiame marinate 15 minučių.
Tuo tarpu paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus su mineraliniu vandeniu ir išplakite kiaušinį. Tešla turėtų būti blynų tešlos konsistencijos. Nusausintas krevetes paimkite už uodegos ir panardinkite į tešlą.
Įkaitinkite keptuvėje augalinį aliejų ir paskleiskite krevetes. Kepkite 2–3 minutes, kol jos taps auksinės/rudos spalvos. Sudėkite iškeptas krevetes į lėkštę, apšlakstykite citrinų sultimis ir patiekite.
Krevetės tešloje nepaliks abejingų. Skanaus!