Šokoladiniai slyvų sausainiai gali būti puikiu švenčių akcentu, tačiau jų skonis toks dieviškas, kad norėsite jų kasdien.
Slyva šokolade
Daugelis žmonių žino tokį skanų ir mėgstamą desertą, kaip slyva šokolade. Būtent tai įkvėpė šio sausainių recepto kūrėjus.
Ir tikrai, kodėl gi neįvyniojus sultingų slyvų į kvapnų riešutų įdarą ir į šokoladinę tešlą? Šokoladiniai slyvų sausainiai bus daug skanesni, nei tik slyvos šokolade!
Tešlai reikės:
200 g miltų
100 g sviesto
1 kiaušinio
20 g kakavos
50 g cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
druskos
Įdarui reikės:
200 g slyvų
50 g graikinių riešutų
20 g migdolų
1 valgomojo šaukšto cukraus
20 g razinų
Gaminimas:
Ruošiant tešlą, puikiai tiks virtuvinis kombainas arba mikseris. Į dubenį supilkite kakavą, miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišykite šiuos ingredientus.
Įmuškite kiaušinį ir įdėkite sviestą. Minkykite tešlą ir suvynioję į plėvelę, padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Riešutus reikia šiek tiek išdžiovinti sausoje keptuvėje ir susmulkinti kartu su razinomis. Po to į riešutų mišinį įpilkite šaukštą cukraus. Atėjo laikas įdaryti slyvas riešutais. Norėdami tai padaryti, atsargiai prapjaukite slyvas šone. Kiekvieną iš jų reikia užpildyti 1 šaukšteliu riešutų mišinio.
Tešlą padalinkite į mažas lygias dalis. Iš tešlos padarykite paplotėlius ir į juos suvyniokite slyvas. Atsargiai užspauskite kraštus. Ant popieriumi dengtos kepimo skardos išklokite ruošinius.
Patariama nekepti sausainių per ilgai, kad neperkeptų. Pakaks 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Šokoladiniai slyvų sausainiai paruošti, patiekite juos apibarstę kakava ar cukraus pudra.
Skanaus!