Korėjietiškos žuvies salotos puikiai tinka ant šventinio stalo. Tačiau jų skonis toks geras, kad gaminsite jas visus metus!
Ruošiant tinka bet kokia žuvis be kaulų: upėtakis, lašiša, menkė. Skonis kiekvienu atveju bus šiek tiek skirtingas, tačiau visos galimybės yra geros savaip. Paruoštos salotos keletą dienų gali būti laikomos šaldytuve.
Ingredientai:
Lašiša – 300 g;
svogūnas – 1 vnt.
morkos – 1 vnt.
agurkas – 1 vnt.
česnakai – 3 skiltelės
actas – 1 šaukštas
sojų padažas – 2 šaukštai
saulėgrąžų aliejus – 3 šaukštai
druska, juodieji pipirai
kalendra, citrina, petražolės, cukrus – pagal skonį.
Gaminimas:
Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite mažomis juostelėmis.
Pabarstykite žuvį cukrumi, šiek tiek druska ir užpylę 9% actu išmaišykite.
Dubenį su žuvimi uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą marinuotis per naktį.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, o morkas – juostelėmis (galima sutarkuoti rupia tarka).
Susmulkinkite česnakus.
Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir apkepkite joje morkas, svogūnus, česnakus ir prieskonius.
Patikrinkite žuvies būklę: ji turėtų būti šviesesnė. Ant žuvies užpilkite karšto aliejaus su daržovėmis ir išmaišykite.
Atvėsus, sumaišykite su plonomis juostelėmis supjaustytu agurku ir sojų padažu.
Padėkite salotas į šaldytuvą porai valandų.
Korėjietiškos žuvies salotos paruoštos. Patiekite pagardinę citrinos sultimis ir petražolių šakele.
Skanaus!