Antradienis, 22 spalio, 2024

Naujausi

Korėjietiškos žuvies salotos: šventinė stalo puošmena!

Korėjietiškos žuvies salotos puikiai tinka ant šventinio stalo. Tačiau jų skonis toks geras, kad gaminsite jas visus metus!

Ruošiant tinka bet kokia žuvis be kaulų: upėtakis, lašiša, menkė. Skonis kiekvienu atveju bus šiek tiek skirtingas, tačiau visos galimybės yra geros savaip. Paruoštos salotos keletą dienų gali būti laikomos šaldytuve.

Ingredientai:

Lašiša – 300 g;

svogūnas – 1 vnt.

morkos – 1 vnt.

agurkas – 1 vnt.

česnakai – 3 skiltelės

actas – 1 šaukštas

sojų padažas – 2 šaukštai

saulėgrąžų aliejus – 3 šaukštai

druska, juodieji pipirai

kalendra, citrina, petražolės, cukrus – pagal skonį.

petražolės

Gaminimas:

Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite mažomis juostelėmis.

Pabarstykite žuvį cukrumi, šiek tiek druska ir užpylę 9% actu išmaišykite.

Dubenį su žuvimi uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą marinuotis per naktį.

Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, o morkas – juostelėmis (galima sutarkuoti rupia tarka).

Susmulkinkite česnakus.

Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir apkepkite joje morkas, svogūnus, česnakus ir prieskonius.

Patikrinkite žuvies būklę: ji turėtų būti šviesesnė. Ant žuvies užpilkite karšto aliejaus su daržovėmis ir išmaišykite.

Atvėsus, sumaišykite su plonomis juostelėmis supjaustytu agurku ir sojų padažu.

Padėkite salotas į šaldytuvą porai valandų.

Korėjietiškos žuvies salotos paruoštos. Patiekite pagardinę citrinos sultimis ir petražolių šakele.

Skanaus!

Korėjietiškos žuvies salotos

Įdomūs video