Ketvirtadienis, 28 lapkričio, 2024

Naujausi

Maisto produktai, kuriuos tikrai verta įtraukti į savo mitybos racioną

Visi žino, kad vieni maisto produktai yra geresni už kitus. Šiais laikais vis dažniau bandoma atkreipti žmonių dėmesį į sveiką mitybą ir sveikus produktus. Jie dažnai yra brangesni už kitus maisto produktus, bet jų nauda mūsų sveikatai yra neapsakoma. Pristatome sąrašą produktų, kuriuos turėtumėte įtraukti į savo mitybą!

1. Uogos

Avietės, gervuogės, mėlynės, braškės, spanguolės ir kitos uogos turi daug vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Sumažinkite širdies ligų, vėžio ir kitų uždegiminių susirgimų riziką valgydami ne ką kitą, o būtent uogas! Jos yra ne tik naudingos, bet ir labai skanios.

maisto produktai

2. Žalioji arbata

Šis gėrimas kilęs iš Kinijos. Žaliojoje arbatoje gausu antioksidantų ir polifenolinių junginių, kurie pasižymi stipriu priešuždegiminiu poveikiu. Ji taip pat apsaugo nuo lėtinių ir širdies ligų, diabeto ir vėžio. Be to, žalioji arbata padeda numesti svorio.

3. Ankštinės daržovės

Ankštinėse daržovėse yra B grupės vitaminų, įvairių mineralų, baltymų ir skaidulų. Tyrimai rodo, kad jos mažina kraujospūdį ir cholesterolio kiekį, taip pat padeda išlaikyti sveiką svorį.

maisto produktai

4. Riešutai ir grūdai

Migdolai, pistacijos, graikiniai riešutai, anakardžiai, saulėgrąžų sėklos, moliūgų sėklos, chia sėklos – visuose gausu skaidulų bei sveikųjų riebalų. Be to, šie maisto produktai palankiai veikia širdies ir kraujagyslių sistemos būklę.

maisto produktai

5. Kefyras ir jogurtas

Žinoma, mes kalbame apie natūralius produktus. Kefyre yra baltymų, kalcio, B grupės vitaminų, kalio ir probiotikų, jis mažina cholesterolio kiekį, kraujospūdį, gerina virškinimą ir turi priešuždegiminį poveikį.

kefyras

6. Česnakai

Tyrimai rodo, kad česnakai gali būti veiksmingi mažinant cholesterolio kiekį ir kraujospūdį, taip pat jie naudingi stiprinant imuninę sistemą. Česnakai padeda kovoti su kai kuriomis vėžio rūšimis.

7. Alyvuogių aliejus

Į savo racioną įtraukus alyvuogių aliejaus, galima sumažinti uždegimą ir susirgimo tam tikromis ligomis riziką. Jame taip pat yra antioksidantų, tokių kaip vitaminai E ir K. Jei gaminate salotas, geriausia jas pagardinti alyvuogių aliejumi.

maisto produktai

8. Imbieras

Imbieras gali padėti sumažinti ūminių ir lėtinių uždegiminių procesų skausmą. Jis yra universalus, todėl dedamas tiek į sriubas, tiek į padažus, tiek į arbatą.

9. Avokadas

Jame gausu maistinių medžiagų, vitaminų, mineralų ir sveikųjų riebalų. Avokadai gali sumažinti susirgimo širdies ligomis bei diabetu riziką. Puikiai tinka salotoms!

10. Saldžiosios bulvės

Saldžiosiose bulvėse yra daug maistinių medžiagų, įskaitant kalį, ląstelieną bei vitaminus A ir C. Nepaisant saldaus skonio, bulvės nepadidina cukraus kiekio kraujyje. Anaiptol, jos padeda kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje pacientams, sergantiems 2 tipo cukriniu diabetu.

maisto produktai

Visi šie maisto produktai nėra labai brangūs, tad juos įsigyti gali kiekvienas. Stenkitės maitintis sveikai!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Pakanka vos vieno žvilgsnio į žmogaus rankas, kad perskaitytumėte jo charakterį tarsi atverstą knygą

Ar žinojote, kad žmogaus rankos gali daugiau pasakyti apie jo asmenybę, nei iš pirmo žvilgsnio atrodo? Vienu žvilgsniu į rankas galima atrasti subtilių užuominų...

Retrogradinis Merkurijus 2024 m. lapkričio 26 – gruodžio 15 d.: kaip išnaudoti šį laikotarpį savo naudai?

Retrogradinis Merkurijus: mitai ir realybė Retrogradinis Merkurijus – tai reiškinys, kuris pasitaiko maždaug tris kartus per metus ir sulaukia daug dėmesio, ypač internete. Nors visos...
---