Gervuogių sūrio pyragas toks skanus, kad kartą paruošę jį, nustebsite, kaip anksčiau galėjote gyventi be jo. Jis taps jūsų mėgstamiausiu.
Traškus, švelnus varškės įdaras ir saldžiarūgštis įdaras – štai ko jums reikia šventiniam stalui.
Ingredientai pagrindui:
300 g vaflių
½ šaukšto mėgstamų riešutų
1 valgomasis šaukštas lydyto sviesto
1 ½ šaukštelio vanilės
Ingredientai įdarui:
700 g varškės
1,5 šaukšto cukraus
4 kiaušiniai
½ šaukšto grietinės
Ingredientai uogų įdarui:
4 šaukštai šviežių gervuogių
1 valgomasis šaukštas cukraus
1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolo
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo indą sutepkite aliejumi ir įtieskite kepimo popierių.
Plaktuve sutrinkite vaflius ir riešutus iki trupinių. Įpilkite ištirpinto sviesto ir vanilės, ir vėl maišykite iki vientisos masės. Supilkite į formą ir sklandžiai išlyginkite, padarydami šonus.
Išplakite varškę ir cukrų mikseriu iki vientisos masės. Įmaišykite kiaušinius ir grietinę.
Supilkite įdarą ant pagrindo, išlyginkite ir pašaukite į orkaitę 50 minučių. Tada išjunkite orkaitę, atidarykite dureles ir palikite ten viską dar 15 minučių.
Į puodą suberkite gervuoges, cukrų ir ¼ puodelio vandens. Užvirkite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės.
Nedideliame dubenyje sumaišykite kukurūzų krakmolą ir 2 šaukštus vandens iki vientisos masės. Sudėkite į uogas, vėl užvirkite ir virkite 1–2 minutes. Leiskite atvėsti.
Kai padažas atvės, supilkite jį ant sūrio pyrago ir per naktį atvėsinkite. Gervuogių ir sūrio pyragas paruoštas.