Moliūgų ir svogūnų paplotėliai puikiai tinka prie sriubos, kaip užkandis gamtoje ar mokykloje. Šis pikantiškas skonis tikrai nepaliks abejingų.
Šis paplotėlių receptas yra puiki pagalba užimtoms mamoms, kurioms sunku rasti daug laiko tinkamam maisto gaminimui.
Moliūgų ir svogūnų paplotėliai yra labai sveiki ir skanūs. Net išrankiausias vaikas neatsispirs jiems ir pasiims keletą jų į mokyklą, kad galėtų papildyti savo energijos atsargas.
Tešlai reikės:
500 g miltų
250 ml kefyro
druskos pagal skonį
1 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus
Įdarui reikės:
500 g nulupto moliūgo
2 vidutinio dydžio svogūnų
1 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus
1 valgomojo šaukšto sviesto
2 šaukštų pomidorų pastos
1 šaukštelio cukraus
1 valgomojo šaukšto sojų padažo
Džiovintos aitriosios paprikos
Česnakų granulių
Gaminimas:
Kefyro tešla idealiai tinka tokiam patiekalui. Norint ją paruošti, reikia gerai išsijoti miltus, įpilti į juos druskos ir minkyti tešlą, palaipsniui įpilant kefyro ir augalinio aliejaus. Palikite tešlą 40 minučių, kad ji pastovėtų.
Sutarkuokite moliūgą stambia tarka ir smulkiai supjaustykite svogūnus, pakepinkite. Suberkite moliūgą į keptuvę prie svogūnų ir kepkite dar 8 minutes. Į keptuvę įpilkite sojų padažo, pomidorų pastos, pipirų, česnakų ir cukraus. Paruoštas daržoves atvėsinkite.
Tešlą padalinkite į mažas lygias dalis. Atsargiai jas iškočiokite. Į kiekvieną įdėkite įdaro per maždaug pusę tešlos, tuomet užlenkite tešlą ir užtvirtinkite kraštus.
Apkepkite paplotėlius keptuvėje ant vidutinės ugnies. Galite kepti sausoje keptuvėje, jei norite, kad pyragėliai būtų mažiau kaloringi.
Moliūgų ir svogūnų paplotėliai paruošti. Toks moliūgų įdaras gali būti naudojamas ne tik pyragams, bet ir kaip atskiras patiekalas. Jis puikiai tinka su makaronais ar bulvėmis.
Skanaus!