Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Gurmaniški burokėliai. Neįprastas Kūčių stalo akcentas!

Džiovinti burokėliai yra unikalus naminis desertas, kurį užtenka paruošti tik vieną kartą, kad amžinai įsimylėtumėte nepakartojamą skonį.

Mes paruošėme jums italų šefo Antonio Fresa nepakartojamo deserto receptą, kuris ne tik pradžiugins jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks reikšmingos naudos jūsų kūnui.

burokėliai

Norint, kad burokėliai būtų kuo skanesni, reikia juos teisingai pasirinkti. Saldžiausi burokėliai visada būna sultingi ir svarūs, jų oda taip pat turėtų būti plona, ​​o jos paviršius turėtų būti lygus.

Norint paruošti 200 g džiovintų burokėlių, jums reikės apie 2 kg šviežių, toks produkto kiekis visiškai užpildys vieną kepimo skardą.

burokėliai

Išsirinkę geriausius burokėlius, kruopščiai juos nuplaukite. Tada suvyniokite kiekvieną burokėlį į foliją ir pašaukite į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite burokėlius 60–90 minučių ir patikrinkite, ar jie iškepę, dantų krapštuku: jis turėtų laisvai smigti į daržovę.

Atvėsinkite burokėlius, nulupkite ir supjaustykite 2 cm storio griežinėliais.

Dabar jums reikia dar kartą įkaitinti orkaitę iki 60 laipsnių temperatūros ir į ją pašauti kepimo skardą su burokėlių griežinėliais. Neuždarykite orkaitės durelių iki galo, turite palikti nedidelę tarpą, kad garai išeitų, kitaip jūs negalėsite atsikratyti skysčio pertekliaus.

Burokėliai tokiu būdu turi būti laikomi orkaitėje 6 valandas. Turite įsitikinti, kad burokėliai neišdžiūvo ir nepradėjo degti.

burokėliai

Po šio žingsnio leiskite burokėliams 5 valandas džiūti kambario temperatūroje. Pabaigoje jie turėtų būti sausi ir elastingi.

Jums reikės:

200 g džiovintų burokėlių

burokėliai

1 litro burokėlių sulčių

100 ml vandens

50 ml raudonojo vyno acto

100 ml rafinuoto augalinio aliejaus

alyvuogių aliejus

1 valgomojo šaukšto cukraus

cukrus

kelių šakelių šviežių mėtų

100 g juodųjų serbentų

Gaminimas:

Pirmiausia paimkite puodą ir supilkite į jį burokėlių sultis. Į sultis įpilkite acto ir cukraus, tada viską gerai išmaišykite. Padėkite puodą ant vidutinės ugnies ir užvirkite. Tada sumažinkite ugnį ir jau ant silpnos ugnies virkite mišinį iki sirupo konsistencijos.

Palikite sirupą atvėsti, ir tuo tarpu nuplaukite serbentus ir mėtų lapelius. Tada serbentus su mėtomis supilkite dubenį ir sutrinkite smulkintuvu, po truputį įmaišydami augalinį aliejų.

Gautą vienalytę masę perpilkite per smulkų sietelį ir sumaišykite su atvėsintu sirupu.

Gautą masę sumaišykite su džiovintais burokėliais santykiu vienas prie vieno ir mišinį padėkite į šaldytuvą bent pusei dienos. Norint, kad burokėliai būtų visiškai prisigėrę sirupo, būtina palikti bent 10–12 valandų.

Desertą galite patiekti su graikiniais riešutais ir šviežiu jogurtu.

Užtikriname, kad tokie gurmaniški burokėliai taps jūsų mėgstamiausiu desertu, jums tereikia išbandyti!

Skanaus!

burokėliai

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---