Antradienis, 3 gruodžio, 2024

Naujausi

Kiaulienos išpjova. Šventinis patiekalas Kalėdų stalui

Kiaulienos išpjova tikrai taps jūsų šventinio stalo akcentu. Kepsite ją dar ne kartą ir savo šeimos švenčių metu. Išbandykite!

Kepta išpjova

Šio patiekalo tikrai neverta ruošti kiekvieną dieną. Mėsa yra gana riebi, tačiau ji idealiai tinka ant šventinio stalo.

Kiaulienos išpjova

Ši sultinga mėsa, kepta orkaitėje, ne veltui vadinama „karūna“. Mėsa susukta ratu, šonkauliais į išorę, formuojant sukuria tikrą karališką karūną.

Mėsa viduje yra užpildyta špinatų įdaru, ko mes išmokysime jus šiandien. Saldūs špinatai puikiai papildo kiaulienos mėsos skonį.

Kiaulienos išpjova

Atrodo, kad šį patiekalą labai sunku gaminti, bet tai ne tiesa! Atminkite, kad jums reikės medvilninių siūlų, jog orkaitėje kepama mėsa išliktų savo formoje ir nesukristų.

Jums reikės:

8 kiaulienos išpjovų su šonkauliais

Kiaulienos išpjova

1 krūvelės špinatų

špinatai

2 kiaušinių

kiaušiniai

1 krūvelės kalendros

1 ryšelio petražolių

petražolės

2 svogūnų

svogūnas

1 šaukštelio čiobrelių

druskos

druska

pipirų

pipirai

Gaminimas:

Pirmiausia reikia paimti kiaulienos išpjovą. Pašalinkite visus kaulų fragmentus, taip pat nupjaukite visus išsikišusius mėsos gabalus. Apipjaustykite visas skirtingų dydžių dalis.

Nuimkite visą mėsą iš šonkaulių galų, kad jie atrodytų tvarkingi. Dabar – svarbiausias triukas! Mėsą reikia susukti taip, kad susidarytų „karūna“. Kaulų galus suriškite, kad kepanti neišsiskirtų.

Kiaulienos išpjova

Likę mėsos gabaliukai turi būti sumalti mėsmalėje kartu su špinatais ir sumaišyti su kiaušiniais, kalendra, petražolėmis ir svogūnais. Šviežius špinatus pirmiausia 10 sekundžių reikia pamirkyti verdančiame vandenyje, o paskui – šaltame vandenyje.

Pagardinkite maltą mėsą čiobreliais, įberkite druskos ir pipirų. Su čiobrelių, druskos ir pipirų mišiniu ištrinkite „karūną“.

Kiaulienos išpjova

Kad visas šis grožis būtų tinkamai iškeptas, naudokite gilią kepimo skardą, išklotą folija.

Įdėkite „karūną“ į skardos vidurį, šonus ir kaulus apklokite folija. Ir į vidurį sudėkite įdarą.

Įkaitinus orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros, vėliau pažeminkite temperatūrą iki 170 laipsnių. Kepkite patiekalą 3 valandas.

Kiaulienos išpjova

Išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir perkelkite mėsą su įdaru į šiltą indą. Kiaulienos išpjova paruošta, patiekalą geriausia patiekti su virtomis bulvėmis ir vyšniniais pomidorais.

Nustebinkite svečius tobulo skonio patiekalu!

Kiaulienos išpjova

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ką matote nuotraukoje? Pirmoji jūsų mintis apie jus atskleidžia daugiau nei manote

Ar kada pagalvojote, kodėl skirtingi žmonės, pažvelgę į tą pačią nuotrauką, pamato visai kitus dalykus? Tai, ką pastebite pirmiausia, gali atspindėti jūsų charakterį, asmenybę...

Stilingos garbanos kiekvienai dienai

Dažna moteris svajoja apie nepriekaištingai atrodančias garbanas, tačiau nuolatinis formavimas karščiu dažnai pažeidžia plaukų struktūrą, sausina ir silpnina plaukus. Laimei, šiuolaikiniai grožio sprendimai siūlo...
---