Šie kefyro tešlos blynai su bulvėmis yra nuostabus patiekalas, kai pritrūksta idėjų pietums ar vakarienei. Juos išsikepti visai nesunku ir užtrunka pakankamai nedaug laiko. Pamėginkite!
Sudėtis:
250 ml kefyro
1 kiaušinis
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
350 g miltų
350 g bulvių košės
krapų
Gaminimas
Sumaišykite kefyrą su kiaušiniu, šaukšteliu druskos ir šaukšteliu kepimo miltelių. Į kefyrą taip pat supilkite du šaukštus saulėgrąžų aliejaus.
Miltus pridėkite dalimis. Pirmiausia sudėkite pusę miltų, viską išmaišykite šaukštu ar šakute. Tada suberkite kitą miltų dalį ir palikite apie 50 g miltų nepanaudotų. Jų reikės vėliau.
Tešlą minkykite rankomis, suteptomis saulėgrąžų aliejumi. Ji gausis labai minkšta ir švelni. Galbūt tešla šiek tiek lips prie rankų ir paviršių, tačiau tai nėra blogai.
Tešla yra paruošta. Uždenkite ją plėvele, kuri apsaugos tešlą nuo oro sąlygų, ir pereikite prie įdaro ruošimo.
Į bulvių košę įdėkite druskos, pipirų ir smulkiai supjaustytų krapų. Įdarą gerai išmaišykite.
Grįžkite prie tešlos. Darbinį paviršių gerai pabarstykite miltais (čia reikės likusių 50 g miltų) ir iškočiokite maždaug pusę tešlos (patogiau dirbti su tešla dalimis). Su puodeliu ar stikline iš iškočiotos tešlos išspauskite apskritimus.
Padalinkite apskritimus į dvi grupes. Ant pusės iš jų uždėkite įdaro.
Likusiais apskritimais uždenkite apskritimus su įdaru ir sandariai užspauskite kraštus.
Dabar iš šių apskritimų su įdaru padarykite blynus. Lengvai spausdami, pereikite per juos kočėlu iš apačios į viršų. Pakaks vieno karto.
Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol apskrus.
Kefyro tešlos blynai su bulvėmis gali būti patiekti su grietine ar kitu jums patinkančiu padažu.