Šis naminis šokoladinis pyragas yra ypatingas, nes yra drėgnas, gardus ir jį visada pavyksta gerai iškepti. Pyragui galite naudoti bet kokį kremą pagal savo skonį. Tačiau recepte siūloma išmėginti sviesto kremą su kondensuotu pienu.
Sudėtis
- 350 g miltų
- 200 g cukraus
- 5 šaukštai kakavos
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio sodos
- 1 šaukštelis obuolių acto
- vanilinio cukraus pagal skonį
- 2 kiaušiniai
- 200 ml pieno
- 100 ml aliejaus
- 200 ml verdančio vandens
Kremui
- 150 g sviesto
- 230 ml kondensuoto pieno
Glajui
- 100 g šokolado
- 30-50 ml pieno ar grietinėlės
Gaminimas
- Sumaišykite visus sausus ingredientus. Į dubenį sudėkite miltus, kakavą, kepimo miltelius, cukrų ir vanilinį cukrų. Atidėkite.
- Į dubenį įmuškite 2 kiaušinius, supilkite 100 ml aliejaus ir 200 ml. pieno. Viską išmaišykite su šluotele ar maišytuvu. Supilkite 200 ml verdančio vandens ir išmaišykite.
- Suberkite sausų ingredientų mišinį ir išmaišykite. Dabar sudėkite pusę šaukštelio sodos ir 1 šaukštelį obuolių acto ir išmaišykite. Standartinę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą, išlyginkite.
- Pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių. Patikrinkite pyragą mediniu pagaliuku. Leiskite atvėsti ir supjaustykite į 2 dalis, nupjaustykite kraštus.
- Gaminkite kremą. Į dubenį sudėkite 150 gramų minkšto sviesto ir plakite maišytuvu 2 minutes. Dabar pamažu, plona srovele supilkite kambario temperatūros kondensuotą pieną ir plakite toliau dar 2–3 minutes.
- Sulipdykite pyragą. Sutepkite pyragą grietinėle ir ant viršaus uždėkite antrą pyragą. Šonus sutepkite kremu ir pabarstykite trupiniais, likusiais nuo pyrago kraštų apipjaustymo. Paruoškite glaistą. Vandens vonelėje ištirpinkite 100 gramų šokolado su 30 ml pieno.
- Gautą glaistą užpilkite ant pyrago viršaus. Naminis šokoladinis pyragas – paruoštas! Galima iškart jį patiekti prie arbatos arba įdėti į šaldytuvą ir leisti kremui sustiprėti.