Kodėl pavadinimas „Duetas“? Nes pyragą sudaro du skirtingi biskvitai, pertepti kokosų kremu. Tai nuostabaus skonio desertas bet kokiai progai. Pyragas „Duetas“ su kokosų kremu tinka tiek šeimos susibūrimams, tiek ramiam vakarui su puodeliu arbatos ar kavos.
Sudėtis
Šviesiam biskvitui
4 kiaušiniai
120 g cukraus
8 šaukštai šalto vandens
150 g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
Kakaviniam biskvitui
4 kiaušiniai
120 g cukraus
8 šaukštai šalto vandens
120 g miltų
30 g kakavos
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
Kokosų kremui
450 ml pieno
4 šaukštai manų kruopų
200 g cukraus
200 g sviesto
vanilės ekstrakto
150 g kokoso
Papuošimui
1 šaukštas cukraus pudros
Gaminimas
Šviesus biskvitas
Išplakite kiaušinių baltymus. Sudėkite cukrų, trynius, praskiestus nedideliu kiekiu vandens, ir pačiame gale išsijokite miltus su kepimo milteliais. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Kepkite pyragą 170 laipsnių temperatūroje apie 25-30 minučių. Patikrinkite mediniu pagaliuku.
Kakavinis biskvitas
Išplakite kiaušinių baltymus. Suberkite cukrų ir maišykite toliau, kol cukrus visiškai ištirps. Sudėkite šaltu vandeniu praskiestus trynius, o pačioje pabaigoje išsijokite miltus su kepimo milteliais ir kakava. Kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 25-30 minučių.
Kokosų kremas
Užvirkite pieną, suberkite manų kruopas, nuolat maišykite, kad nesusidarytų gabalėlių. Toliau maišydami, sudėkite sviestą. Nukelkite nuo ugnies ir įpilkite vanilės esencijos bei kokoso drožles. Kremą uždenkite folija ir šiek tiek atvėsinkite. Abu pyragus sutepkite šiltu kremu.
Viršų galite pabarstyti cukraus pudra ir pyragas „Duetas“ su kokosų kremu bus baigtas.