Netrukus prasidės žiemos šventės, todėl laikas pradėti ieškoti įdomių receptų. Marinuoti pievagrybiai yra labai įdomus ir originalus patiekalas. Jie paruošiami be vandens, o grybai gaunasi labai kvapūs ir sultingi, tarsi savo sultyse.
Pats gaminimo procesas užtrunka tik 7 minutes. Tik geriau gaminti šio patiekalo iškart 2–3 kartus daugiau. Grybai suvalgomi žaibišku greičiu!
Skanūs marinuoti grybai
Jums reikės:
- 0,5 kg grybų
- 1 svogūno
- 1 morkos
- 2 šaukštelių cukraus
- 1 šaukštelio druskos
- 3 šaukštų acto (9%)
- 1 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus
- 2 lauro lapų
- 10 vnt. juodųjų pipirų
- 3 vnt. kvapiųjų pipirų
- 3 skiltelių česnako
Gaminimas:
Svogūną nulupkite, perpjaukite per pusę ir supjaustykite pusžiedžiais. Morkas nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite rupia tarka. Į puodą įpilkite acto ir augalinio aliejaus, taip pat druskos, cukraus ir prieskonių: lauro lapo, pipirų, pjaustytų česnako skiltelių.
Nuplaukite grybus, nusausinkite ir taip pat suberkite į puodą su marinatu. Ant grybų supilkite svogūnus ir morkas. Uždenkite puodą, padėkite ant vidutinės ugnies 7 minutes, tada išjunkite ugnį ir palikite visiškai atvėsti.
Išmaišykite pievagrybius ir palikite juos šaldytuve per naktį. Štai viskas, skanūs ir sultingi marinuoti pievagrybiai su daržovėmis yra paruošti!
Skanaus!