Tortas, kurio receptas naudingas kiekvienai namų šeimininkei! Vaikystėje jį dažnai kepdavo ir jis buvo vienas mėgstamiausių visos šeimos narių.
Šis receptas jums padės, kai norėsite ko nors saldaus, bet neturėsite daug laiko.
Jis paruošiamas gana greitai ir iš paprasčiausių produktų. Kremas, kurio pagrindą sudaro kondensuotas pienas, taip pat nesukelia sunkumų. Tai yra taip skanu, kad manote, jog tai tikrai negalėjo išsiversti be magijos! Puikiai tinka prie arbatos ar pusryčiams prie kavos puodelio.
Tešlai jums reikės:
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- 2 kiaušinių
- 200 g grietinės
- 1 valgomojo šaukšto miltų
- 2 šaukštų kakavos
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 400 g kondensuoto pieno
- žiupsnelio druskos
Kremui reikės:
- 200 g sviesto
- 200 g kondensuoto pieno
Gaminimas:
Patogiame inde kiaušinius plakite su cukrumi iki purių putų. Įpilkite grietinės ir kondensuoto pieno. Gerai išmaišykite. Išsijokite miltus ir supilkite kakavą bei kepimo miltelius, vėl sumaišykite.
Viską gerai išmaišykite. Tešla turėtų būti šiek tiek tirštesnė nei blynų. Tešlą padalinkite į dvi dalis. Kepimo indą sutepkite riebalais, tada šiek tiek apibarstykite manų kruopomis ar džiūvėsėliais, kad tešla neliptų.
Supilkite pusę tešlos į formą. Kepkite biskvitus orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros 20-30 minučių. Norėdami paruošti kremą, giliame dubenyje plakite kondensuotą pieną su minkštu sviestu.
Sutepkite biskvitus kondensuoto pieno ir sviesto kremu. Ant torto galite užpilti šokolado ir pagal skonį papuoškite bet kokiomis uogomis ir vaisiais. Įdėkite tortą į šaldytuvą 2–3 valandoms.
Tortas paruoštas. Jis puikiai tinka ir kai norisi kažko skanaus, ir papuošti švenčių stalą. Svečiai bus sužavėti tobulu skoniu!