Pavargote nuo tradicinių koldūnų? Tada siūlome kepti bulvių koldūnus su malta vištiena. Tokie koldūnai yra lengvi ir tiesiog ištirpsta burnoje.
Patiekite juos su grietine, keptais svogūnais ir šonine arba sviestu.
Šis patiekalas yra paprastas, bet labai skanus. Galite pakeisti įdarą pagal skonį.
Štai ko jums reikia:
400 gramų bulvių
300 – 350 gramų miltų
2 šaukštai manų kruopų
1 kiaušinis
druskos pagal skonį
Užpildymui:
- 250 gr. vištienos filė
- 1 svogūnas
- druska ir juodieji pipirai – pagal skonį
- 30 ml šalto vandens
- grietinė, kepti svogūnai, sviestas – paruošimui
Gaminimas:
1. Iš bulvių pagaminkite bulvių košę, leiskite jam visiškai atvėsti.
2. Sustingusiose bulvėse įpilkite manų kruopos ir sudaužykite kiaušinį, gerai sumaišykite.
3. Supilkite miltus į bulvių mišinį, suminkykite minkštą tešlą ir 30 minučių palaukite.
4. Supjaustykite filė ir svogūnus į mažus gabalus ir smulkinkite.
5. Sūdykite ir pipiruokite maltą mėsą, įpilkite šalto vandens, gerai sumaišykite.
6. Pabarstykite darbo paviršių miltais, padalinkite tešlą lygiomis dalimis, iš kiekvienos išmaišykite tešlą.
7. Viduryje įdėkite 1 valg. šaukštą vištienos ir formuokite apvaliai. Tada sukite juos į rutulius.
8. Virkite koldūnus verdant sūdytame vandenyje, jie turėtų iškilti į paviršių. Po to sumažinkite šilumą ir virkite koldūnus dar 8-10 minučių.
9. Patiekite paruoštus mėsos koldūnus su grietine ir keptais svogūnais arba sviestu.