Vištiena su moliūgu ir riešutais yra puikus šeimos vakarienės ar pietų receptas. Moliūgai suteikia mėsai sultingumo, o riešutai pikantiško skonio.
Viskas paruošiama gana paprastai, o skonis tikrai nustebina. Mano vyras net anksčiau išeina iš darbo, kad galėtų pasimėgauti šiuo patiekalu!
Jums reikės:
10 vištienos šlaunelių
450 g moliūgo
3 svogūnai
2 saujos graikinių riešutų
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas balzaminio acto
1 šaukštelis agavos sirupo
10–15 g džiovintų čiobrelių
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų
0,5 šaukštelio druskos
Gaminimas:
Paskirstykite riešutus ant kepimo indo dugno. Iš anksto įjunkite orkaitę, kad įkaitintumėte iki 200 laipsnių. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais, sudėkite į formą ant riešutų.
Svogūną nulupkite (geriau pasiimti raudoną), supjaustykite dideliais griežinėliais ir sudėkite ant moliūgo. Pabarstykite daržoves čiobreliais, druska, pipirais, tada apšlakstykite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus.
Mėsą pabarstykite druska, pipirais, pabarstykite likusiu čiobreliu, lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir išmaišykite. Išdėliokite vištienos kojas į daržoves, apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu, druska, pipirais ir agavos sirupu.
Pašaukite formą į įkaitintą orkaitę, po 20 minučių daržoves sumaišykite su vištiena, kad riešutai liktų žemiau, kepkite, kol iškeps.
Vištiena su moliūgu ir riešutais paruošta. Patiekite vieną ar su norimu garnyru.
Moliūgą galima pakeisti burokėliais. Arba kartu kepti daržoves orkaitėje ir patiekti kaip garnyrą. Jų niekada nėra per daug ant stalo!