Morkos – nors daržovės, bet saldžios. Taigi, jos gali būti naudojamas ne tik salotose, bet ir desertuose. Morkų sausainiai puikiai atskleidžia jų skonį… Morkos suteikia sausainiams malonų skonį ir gražią oranžinę spalvą, kuri vaikams labai patinka.
Be to, tokiam desertui nereikia daug cukraus, jūs netgi galite išsiversti be jo, jei į sausainius įdėsite daugiau morkų. Kitas morkų pliusas – tai labai naudinga. Vos dvi šviežios morkos turi dienos vitamino A kiekį.
Jums reikės:
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 2 maišeliai vanilinio cukraus
- 80 g cukraus
- 300 g miltų
- 400 g šviežių nuluptų morkų
- 80 g sviesto
- 0,5 šaukštelio druskos
Gaminimas:
- Kambario temperatūros sviestą, sutrinkite su cukrumi. Rupia tarka sutarkuokite morkas. Viską sumaišykite, įpilkite vanilino arba vanilinio cukraus, druskos, miltų. Minkykite tešlą.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo išdėliokite iš tešlos suformuotus sausainius. Kepkite sausainius apie 30 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ° C.
Razinų morkų sausainiai
Jums reikės:
- 100 ml grietinės
- 250 g tarkuotų morkų
- 250 g miltų
- 100 g razinų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 paketėlis vanilinio cukraus
- 80 g cukraus
Gaminimas:
- Užpilkite verdantį vandenį ant razinų ir palikite 2 valandas. Tada sumaišykite grietinę, cukrų, tarkuotas morkas. Sausus ingredientus sumaišykite atskirai. Švelniai viską sumaišykite, minkykite tešlą.
- Iškočiokite tešlą į 1,5 cm storio lakštą. Su sausainių formele išpjaustykite sausainius. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ° C, 20 minučių.