Lengvai sūdyta silkė gali būti tiek kasdienis patiekalas, tiek šventinis Kūčių stalo patiekalas. Pasigaminkite šį delikatesą namuose!
Niekada daugiau nebepirksite parduotuvėje sūdytos silkės! Šis receptas puikiai tinka skumbrėms ir bet kuriai raudonai žuviai marinuoti.
Jums reikės:
Silkė – 1 kg
Druska – 6 šaukštai
Kvapiųjų pipirų- 10 žirniukų
Cukrus – 3 šaukštai
Lauro lapai- 3-4 vnt.
Vanduo – 1 litras
Gaminimas:
Į puodą supilkite vandenį ir užvirkite. Į vandenį suberkite cukrų, druską, pipirus ir lauro lapus. Ant silpnos ugnies virkite marinatą 7-10 minučių.
Iš anksto atšildykite žuvį kambario temperatūroje, nuplaukite silkę ir jos nenupjaustykite, palikite su galva ir visais organais. Įdėkite į indą. Atvėsinkite gatavą sūrymą ir užpilkite juo žuvį, tada padėkite į šaldytuvą ant apatinės lentynos. Ir palikite 3 dienas.
Po trijų dienų lengvai sūdyta silkė išimama iš šaldytuvo ir supjaustoma jums patogiu būdu. Galite supjaustyti gabalėliais ir sumaišyti su marinuotais svogūnais.