Kas turi mažai kalorijų, bet daug maistinių medžiagų? Tai tiesa, kopūstai!
Europoje, Azijoje ir Viduržemio jūroje kopūstai yra labai populiarios daržovės, rašo „Healthy Food House“.
Ši daržovė turi daug vitamino A, C ir K, taip pat pluošto.
Jame yra unikalių junginių – gliukozinolatų, turinčių priešvėžinių savybių.
Kopūstai pagerina kaulų ir storosios žarnos būklę, kovoja su uždegimu, apsaugo nuo virškinimo sutrikimų.
Štai keletas naudingų dalykų, kuriuos gauname iš kopūstų.
Kraujodaros.
Žmonės, sergantys anemija, kasdien turi gerti po stiklinę žalių kopūstų sulčių, nes dėl per didelio chlorofilo kiekio jis pagreitina kraujo susidarymo procesus.
Gydo žaizdas.
Stiprios priešuždegiminės savybės nuramina odą, žaizdas ir net pūsles.
Gydo skrandžio opą.
Kopūstai yra vienas iš efektyviausių būdų gydyti skrandžio opą.
Valo skrandį ir kepenis.
Šviežios, žalios kopūstų sultys valo skrandį ir kepenis, gydo viduriavimą ir kovoja su žarnyno uždegimu.
Padeda numesti svorio.
Kopūstai turi stiprų diuretinį poveikį, kuris pagerina išmatas ir skatina svorio netekimą.
Maksimali kopūstų nauda bus tada, kai naudosite juos žalius arba iš jų pagaminsite sultis.
Ir kaip dažnai valgote kopūstus? Kokie yra jūsų mėgstami patiekalai iš šios daržovės?