Salotos „Praha”, jos yra nepaprastai skanios ir tiks bet kokioms šventėms. Išvaizda ir originalus skonis yra tiesiog puikūs. Išbandykite, nesigailėsite!
Jums reikės:
vištienos filė – 300 gramų;
pora kiaušinių
morka
svogūnas
200 gramų konservuotų žirnelių
du marinuoti agurkai
augalinis aliejus – du šaukštai
džiovintos slyvos – 150 gramų
prieskoniai pagal skonį
majonezas
Gaminimas:
Morką išvirti ir atvėsusią burokine tarka arba stambiai sutarkuoti. Kiaušinius išvirkite ir supjaustykite kubeliais. Vištienos virtą filė supjaustykite plonomis juostelėmis. Svogūnus – pusžiedžiais. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, ten sudėkite svogūną, mėsą ir kepkite kol svogūnas įgaus auksinę spalvą.
Nupilkite skystį nuo žirnių. Marinuotus agurkus smulkiai supjaustykite. ½ dalies džiovintų slyvų nuplaukite karštu vandeniu. Nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Paimkite didelį salotų dubenį, dėkite morkas, kiaušinius, mėsą su svogūnais, žirnelius, agurką, džiovintas slyvas, druską ir juoduosius pipirus pagal skonį, majonezą. Gerai išmaišykite.
Ant salotų viršaus darykite majonezo tinklą ir sudėkite likusias slyvas. Salotos yra paruoštos valgyti. Visi salotų ingredientai puikiai dera. Jo skonis niekam nepaliks abejingų. Salotos „Praha“ užims garbingą vietą jūsų kulinarijos knygoje.