Sėkmės sausainiai yra daugelio mėgstama pramoga. Artėja didžiosios metų šventės ir šie sausainiai gali tapti linksmu susitikimų akcentu.
Jie ypatingi tuo, kad kiekvieno sausainio viduje yra paslėptas popierėlis su palinkėjimu. Šie sausainiai tikrai pradžiugins jūsų svečius!
Yra teorija, kad iš tikrųjų amerikietiški kinų restoranai sugalvojo šiuos sausainius, o kinų restoranai ir kavinės pasinaudojo šia idėja. Kažkas mano, kad sėkmės sausainių gimtinė yra Japonija. Tačiau koks skirtumas, kuri teorija yra teisinga, svarbiausia yra paragauti skanėsto ir pasilinksminti.
Kiniški sausainiai
Visoms svarbioms progoms išsikepkite šių sausainių ir patiekite svečiams.
Ingredientai:
2 baltymai
100 g cukraus
100 g miltų
3 šaukštai augalinio aliejaus
2-3 šaukštai vandens
vanilė (nebūtina)
žiupsnelis druskos
popierinės prognozės
Gaminimas:
Atskirkite baltymus nuo trynių. Atidėkite trynius į šoną, jų nereikės. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir viską plakite mikseriu. Įpilkite cukraus ir toliau plakite iki standžių putų. Išsijokite miltus ir įpilkite augalinio aliejaus.
Sumaišykite su baltymais iki vientisos masės. Tada įpilkite vandens ir vanilės. Taip pat galite pridėti prieskonių mišinio arba, jei norite dar labiau pradžiuginti artimuosius, įdėkite šiek tiek maistinių dažų. Gerai išmaišykite. Tešla turi būti pakankamai skysta.
Kepimo popieriumi išklotoje skardoje sudėkite ruošinius iš tešlos. Turite pagaminti mažus apvalius blynus, kurių skersmuo yra 7-8 centimetrai. Norėdami, kad kraštai būtų lygūs, ant pergamento galite nupiešti apskritimus. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Kai sausainiai šiek tiek paruduos, išimkite juos iš orkaitės. Sausainius reikia formuoti, kol jie karšti. Nes kai sausainiai atvės, jie taps trapūs. Sausainius nuo popieriaus galite pašalinti mentele, nes jie paprastai prilimpa.
Paimkite popierėlius su užrašytais palinkėjimais ir padėkite ant sausainio. Jie gali būti tiesūs arba kelis kartus sulankstyti. Tada sulenkite sausainį per pusę, kad susidarytų puslankis.
Tada sulenkite sausainius. Tam tikslui tinka stiklinė ar puodelis. Sulenkite sausainius per stiklinės kraštą ir palikite atvėsti.
Kai sėkmės sausainiai atvėsta, jie būna paruošti. Galite sudėti juos į indą ar supakuoti kiekvienam artimajam atskirai.
Skanaus ir gerų emocijų!