Būna situacijų, kai visiškai nėra laiko ir noro pasigaminti skanią ir sočią vakarienę. Tokiais atvejais jus išgelbės vištienos kepsneliai su grybais.
Tokiose situacijose šis receptas yra kaip tik jums. Vištienos filė blynai yra populiarus patiekalas. Reikalingi produktai dažniausiai būna šaldytuve ir paruošti jiems nereikia daug laiko. O skonis bus toks, kad visa šeima prašys pakartoti.
Jums reikės:
300 g vištienos krūtinėlės
400 g virtų bulvių
600 g pievagrybių
1 svogūnas
100 g lydyto sūrio
2 kiaušiniai
8 šaukštai miltų
200 ml pieno
druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
2 šaukštai augalinio aliejaus
3-4 šaukštai grietinės ar majonezo
Gaminimas:
Lengvai pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus . Tada sudėkite smulkiai supjaustytus grybus ir pakepkite 5–7 minutes. Sudėkite sūrį ir kepkite apie 15 minučių. Vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais ir sumaišykite su grybų svogūnų padažu. Pakepkite dar 10 minučių ir palikite atvėsti.
Gautą masę ir virtas bulves sumalkite per mėsmalę. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, miltus, prieskonius. Išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, tešlą paskleiskite šaukštu ant karštos keptuvės. Kepkite iš abiejų pusių.
Patiekite dar šiltus ant stalo. Su kepsneliais labai tinka grietinė ar majonezas. Žinoma, šis patiekalas nėra labai sudėtingas. Tačiau vištienos kepsneliai su grybais labai gerai susidoroja su savo užduotimi: lengvi, skanūs ir pamaitina visą šeimą.