Naminis majonezas yra daug skanesnis, nei pirktas parduotuvėje. O šis dar ir be kiaušinių, todėl tik net veganams ar kūčių stalui. Daug paprasčiau yra pasigaminti savo majonezo ir pamiršti visus maisto dažiklius, dirbtinius skonius, konservantus…
Naminis majonezas paprastai gaminamas iš kiaušinių ir garstyčių, tačiau kai kurie mūsų draugai vengia kiaušinių, todėl radome veganiško majonezo, kurio pagrindas yra linų sėmenys, receptą. Iš linų sėmenų gaminame labai daug įvairių dalykų: linų sėmenų aliejų, linų sėmenų košę ir netgi įmaišome į duoną.
Jums reikės:
2 šaukštai linų sėmenų
60 ml. vandens
125 ml. augalinis aliejus
1–2 šaukšteliai garstyčių
2 šaukštai citrinos sulčių
druskos ir cukraus pagal skonį.
Gaminimas:
Susmulkinkite linų sėmėnis iki miltų, į juos supilkite vandenį ir kaitinkite. Nuolat maišykite, kol sutirštės. Palikite atvėsti, kol jis pasieks maždaug kambario temperatūrą. Įpilkite truputį cukraus ir druskos ir plakite mikseriu, palaipsniui pilant augalinį aliejų. Stenkitės nepridėti daugiau nei šaukšto aliejaus vienu metu.
Kai mišinys įgaus majonezo tekstūrą, pagal skonį įpilkite citrinos sulčių, garstyčių, druskos ir cukraus. Linų sėmėnų majonezas yra paruoštas. Spalva yra šiek tiek tamsesnė nei parduotuvėje pirkto, tačiau skonis geresnis. Naudokite jį patiekaluose, kaip ir bet kurį kitą majonezą!