Pasirodo, moliūgų pyragas yra ne tik skanus, bet ir labai paprastas. Paruošti šį puikų sezoninį desertą užtrunka vos 15 minučių. Šiame straipsnyje pateikia jums net du tokius receptus.
Šaltas moliūgų-varškės pyragas
Jums reikės:
300 gramų paruoštos moliūgų tyrės
250 gramų varškės
2 puodeliai šaldytos plaktos grietinėlės
1 puodelio cukraus pudros
1 iškeptas pyrago pagrindas su kraštais
Gaminimas: Sumaišykite moliūgų tyrę, varškę, cukraus pudrą ir 1 puodelį grietinėlės. Į tešlą sudėkite moliūgo-varškės mišinį. Papuoškite likusia grietinėle ir palikite pyragą mažiausiai 4 valandas šaldytuve. Desertas yra paruoštas!
Moliūgų varškės pyragas
1 puodelis krekerių
1/2 puodelio smulkintų riešutų
2 šaukštai baltojo cukraus
Žiupsnelis malto imbiero ir muskato riešuto
Ketvirtadalis puodelio išlydyto sviesto
200 gramų varškės
3/4 puodelio rudojo cukraus
3 kiaušiniai
400 gramų moliūgų tyrės
Pusė puodelio plaktos grietinėlės
1 šaukštelio cinamono
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite smulkintus krekerius, baltąjį cukrų, maltus riešutus ir žiupsnelį imbiero miltelių. Įpilkite ištirpinto sviesto, vėl sumaišykite. Tešlą supilkite į kepimo indą (padarykite pyragą su kraštais). Kepkite orkaitėje 175-200 laipsnių temperatūroje, kol pyragas bus paruoštas.
Varškę išmaišykite su ruduoju cukrumi. Įmaišykite kiaušinius, moliūgų tyrę, pagardus. Sudėkite mišinį į tešlą ir kepkite orkaitėje apie 40 minučių. Prieš patiekdami atvėsinkite ir papuoškite plakta grietinėle. Moliūgų pyragas yra paruoštas!