Vištienos krūtinėlė su varške ir žalumynais, kasdieniai produktai, kurie puikiai dera tarpusavyje. Šis patiekalas nepalieka abejingų ir yra sveikas, nes kepamas orkaitėje be riebalų. Garnyras gali būti bulvių košė arba žaliosios salotos!
Jums reikės:
- 4vnt vištienos krūtinėlės be kaulo
- varškė- 200g
- žalumynai – 100g (aš turiu svogūnų laiškų ir krapų)
- Ciberžolė – 1/2 šaukštelio
- česnakai – 2 skiltelės
- pienas – 4 šaukštai
- augalinis aliejus arba sviestas- 2 šaukštai
- džiūvėsėliai, mėsai apvolioti
- druska, juodieji pipirai
Gaminimas:
Įdarui susmulkinkite žalumynus ir sumaišykite su varške, įpilkite pieno, ciberžolės, smulkinto česnako, druskos ir juodųjų pipirų. Kiekvienoje vištienos filė įpjaukite, kad susidarytų kišenė, į gautą kišenę įdėkite įdaro.
Kiekvieną filė ištepkite tirpintu sviestu arba aliejumi. Apvoliokite džiūvėsėliuose. Sudėkite į kepimo indą ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, periodiškai apšlakstykite sultimis, kurios išsiskyrė.
Vištienos krūtinėlė su varške ir žalumynais puikiai tinka, tiek vakarienei, tiek kitą dieną pietums ir gali būti patiekiama su norimu garnyru.
Vištienos krūtinėlė su ananasais ir sūriu. Puikus receptas!
Pasilepinkite skaniu patiekalu!
Sudėtis:
2 vištienos krūtinėlės puselės be kaulų be odos
druska pagal skonį
malti juodieji pipirai pagal skonį
šiek tiek sviesto
1 svogūnas
2 šaukštai grietinės
6 konservuotų ananasų žiedai
200 g sūrio
Gaminimas:
Supjaustykite krūtinėles į šešis plokščius gabalus ir išmuškite.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Ištepkite kepimo formą aliejumi ir išdėliokite į pusžiedžius supjaustytą svogūną.
Ant jų sudėkite grietine išteptą vištieną, ananasų žiedais ir užberkite tarkuoto sūrio.
Kepkite 180 ° C temperatūroje 35–40 minučių.