Nesudėtingas, bet gardus receptas! Verta išmėginti.
Sudėtis:
200 g sviesto
130 g cukraus
350 g miltų
1 kiaušinis
0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
0,25 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
1 išplaktas trynys
65 g smulkintų riešutų
Gaminimas:
Visus ingredientus, išskyrus miltus ir riešutus, sudėkite į gilų indą. Plakite maišytuvu, kol cukrus visiškai ištirps. Miltus sumaišykite su gauta skysta mase, užminkykite tešlą. Apvyniokite tešlą folija, padėkite į šaldytuvą 20 minučių.
Ant stalo pabarstykite šiek tiek miltų, tešlą iškočiokite į storą sluoksnį. Išpjaukite apvalius apskritimus su atitinkama formele. Kiekviename skritulyje padarykite maždaug 2 cm skersmens skylę. Sudėkite gautus žiedus ant kepimo skardos, padėkite į šaldiklį 20 minučių. Riešutus pakepinkite orkaitėje ar keptuvėje be aliejaus.
Sausainius sutepkite tryniu, pabarstykite riešutais. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Pašaukite sausainius į orkaitę 12 minučių.