Jums reikės:
miltai – 3 puodeliai (talpa – 250 ml)
šaltas vanduo – 1 stiklinė
sviestas- 125 g
malta mėsa – 450 g
svogūnas – 1-2 vnt
druska, malti juodieji pipirai – pagal skonį
prieskoniai maltai mėsai – 0,5 šaukštelis
džiovinti krapai – 0,5 šaukštelio
augalinis aliejus – skirtas kepti
ledinis vanduo (maltai mėsai) – 100–150 ml.
Gaminimas:
Į gilų dubenį išsijokite reikiamą kiekį miltų. Įpilkite 0,5 šaukštelio druskos. Supilkite vandenį ir greitai, šakute, viską išmaišykite, kol susidarys tešlos gabaliukai. Ištirpinkite margariną ir užvirkite. Supilkite į tešlą ir naudodami šakutę, viską greitai išmaišykite.
Maišykite kol pasidarys minkšta, švelni tešla. Surinkite tešlą į gabalą, apvyniokite lipnia plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1,5–2 valandoms. Padalinkite tešlą į 16-18 dalių, iš kurių suformuokite kamuoliukus. Į maltą mėsą sudėkite smulkintą svogūną, druską ir pipirus – pagal skonį, prieskonius, krapus.
Gerai išmaišykite, įpilkite ledinio vandens (kiekis priklauso nuo mėsos, iš kurios ruošiama malta mėsa). Dar kartą išmaišykite. Stalą pabarstykite trupučiu miltų. Kiekvieną tešlos rutulį plonai iškočiokite. Įdėkite 1 šaukštą maltos mėsos. Suformuokite čeburekus – suvyniokite iškočiotą tešlą kartu su mėsos įdaru, kraštus suspauskite šakute.
Į gruzdintuvę supilkite pakankamai augalinio aliejaus. Įdėkite paruoštus čeburekus į aliejų, kepkite ant vidutinės ugnies 2–4 minutes iš kiekvienos pusės (kepimo laikas priklauso nuo jūsų skonio). Patiekite karštus. Artimiausi ir brangiausi žmonės tikrai įvertins jūsų pastangas.