Kiek skanių patiekalų galima pagaminti iš bulvių! Baltarusiai sugalvojo puikų patiekalą – bulvinius blynus. Jei kepsite blynus pagal mūsų receptą, pajusite, kad jie neįtikėtinai traškūs bei skanūs!
Ingredientai:
bulvės – 600 gramų;
kiaušinis – 1 vienetas;
miltai – 3-4 valgomieji šaukštai;
grietinės (30%) – 1 valgomasis šaukštas;
aliejus (kepimui);
druskos pagal skonį;
šviežių žolelių, tarkuoto sūrio arba grietinės – pagal skonį patiekimui.
Gaminimas:
Bulves nulupkite ir sutarkuokite. Tuomet į sutarkuotas bulves įmuškite kiaušinį, įdėkite grietinės, druskos, miltų ir išmaišykite. Gerai įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi.
Naudodami šaukštą, dėkite į keptuvę blynus ir kepkite juos, kol apskrus iš abiejų pusių. Iškeptus blynus patiekite su smulkiai supjaustytomis žolelėmis, tarkuotu sūriu ar grietine. Skanaus!