Šie pyragėliai su vištienos įdaru puikiai tinka kaip skanus užkandis. Arba net lengvai vakarienei!
Sudėtis:
200 g grietinės
250 g margarino
miltai
0,5 šaukštelio sodos
0,5 šaukštelio druskos
800 g vištienos filė
2 bulvės
1 raudonasis svogūnas
malti juodieji pipirai
50 g sviesto
Gaminimas:
Gaminkite tešlą. Į grietinę suberkite sodą ir druską. Grietinę sumaišykite su minkštu margarinu. Į gautą masę įberkite miltų (iš akies), kad tešla būtų elastinga, kaip plastilinas, ir neliptų prie rankų. Palikite tešlą 15 minučių.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais gabalėliais. Bulves supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į vištienos krūtinėlę. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į gautą įdarą. Sumaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.
Išminkykite tešlą ir formuokite delno dydžio blynus. Įdėkite įdarą. Suvyniokite pusiau uždaro krepšelio forma (kaip nuotraukoje).
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sutepkite aliejumi. Sudėkite pyragėlius. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių ir kepkite pyragėlius 20–25 minutes iki auksinės rudos spalvos.