Home Receptai Sultingi ir be galo skanūs čeburekai! Išbandykite šį receptą!

Sultingi ir be galo skanūs čeburekai! Išbandykite šį receptą!

0
Sultingi ir be galo skanūs čeburekai! Išbandykite šį receptą!

Šiuos čeburekus reikia patiekti tik karštus!

Sudėtis

Tešlai:

450 g miltų

5 g druskos

230-250 ml pieno

Įdarui:

450 g maltos mėsos

100 g svogūnų

80 ml kefyro

druska, pipirai pagal skonį

Gaminimas:

Giliame dubenyje sumaišykite pieną su druska, tada, nuolat maišydami, suverkite miltus. Užminkykite tešlą.

Tešla turi būti minkšta, bet nelipni. Uždenkite ją plėvele ir padėkite į šaldytuvą maždaug 30 minučių.

Svogūnus supjaustykite labai smulkiai arba sutarkuokite. Sudėkite jį į maltą mėsą, supilkite kefyrą, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.

Iškočiokite pailsėjusią tešką iki 1-2 centimetrų storio, tada sulankstykite į tris sluoksnius. Iškočiokite šiuos tris sluoksnius ir vėl sulankstykite į tris sluoksnius.

Gautą tešlą iškočiokite labai plonai ir susukite į sandarų ritinį. Supjaustykite ritinį į maždaug 10-12 vienodo dydžio gabaliukų.

Atkreipkite dėmesį, kad tešlą kočiojame be miltų! Sutepkite kočėlą ir darbinį paviršių aliejumi. Iškočiokite tešlą iki 1-2 mm, kad tešlos forma būtų vienoda ir lygi, ir pusapvalė, galite naudoti lėkštę. Ir iš likučių kurkite naujus apskritimus.

Įdarą dėkite arčiau vieno krašto. Uždenkite kita puse ir paspauskite, kad išeitų oras, ir kraštus švelniai pakočiokite. Tada užtvirtinkite šakute.

Leiskite pailsėti maždaug 15 min., uždengę rankšluosčiu.

Kepimui reikia gilios keptuvės. Įkaitinkite aliejų iki 180 laipsnių. Panardinkite čeburekus į aliejų ir kepkite iš abiejų pusių. Iškepusius nusausinkite servetėle.

Skanaus!