Pabandykite išsikepti šį pyragą – nustebsite, koks jis gardus!
Sudėtis:
Biskvitams
1 skardinė kondensuoto pieno
2 kiaušiniai
3 šaukštai kakavos
1 puodelis miltų
1 šaukštelis sodos
Kremui
500 g džiovintų slyvų
1 puodelis cukraus
500 g grietinės
1 šaukštas graikinių riešutų
Glajui
100 g šokolado
100-150 g grietinėlės
1 šaukštelis kakavos
Gaminimas:
Visus biskvitų ingredientus sumaišykite. Kepkite 3-4 biskvituss (masę supilkite į formą plonu sluoksniu). Kiekvienas pyragas kepamas apie 15 min., esant 180-200 C temperatūrai.
Paruoškite kremą. Slyvas sumalkite mėsmale. Tada cukrų išplakite su grietine ir sumaišykite su džiovintomis slyvomis bei pridėkite susmulkintus graikinius riešutus. Iškeptus biskvitus pertepkite gautu kremu.
Gaminkite glajų. Sulaužykite šokoladą ir kaitinkite ant silpnos ugnies arba vandens vonelėje, retkarčiais pamaišydami, kol šokoladas ištirps. Supilkite grietinėlę, suberkite kakavą ir maišykite, kol masė taps vientisa.
Truputį atvėsinkite glajų ir supilkite ant pyrago vietoj viršutinio kremo sluoksnio.