Šis tortas abejingų nepaliks!
Sudėtis:
80 g kambario temperatūros sviesto
100 g cukraus
2 kiaušiniai
300–350 ml. pieno
½ šaukštelio kepimo miltelių
800–900 g miltų
Kremui:
400 g kondensuoto pieno
600 ml riebios grietinės
500 ml pieno
4 šaukštai krakmolo
2 kiaušiniai
0,5 šaukšto cukraus pudros
Gaminimas:
Išplakite sviestą su cukrumi. Įmuškite kiaušinius, vėl išplakite.
Supilkite pieną, išmaišykite šluotele. Apie 150 g miltų sumaišykite su soda. Suberkite į pieno ir kiaušinių mišinį. Išmaišykite. Palaipsniui suberkite likusius miltus.
Kai tešla bus pakankamai tiršta, padėkite ją ant stalo ir minkykite rankomis. Tešla turi būti lanksti ir nelipti prie rankų.
Palikite tešlą ant stalo maždaug 30 minučių ir gaminkite kremą. Šluotele gerai išplakite kiaušinius ir krakmolą. Šiek tiek pašildykite pieną ir po truputį supilkite į kiaušinių mišinį ir išmaišykite. Pavirkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
Padalinkite tešlą į 4 dalis. Tada kiekvieną dalį į dar 5 dalis. Turėtumėte gauti 20 vienetų.
Imkite gabaliuką, pavoliokite miltuose ir plonai iškočiokite. Gautus gabaliukus sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje 4 minutes.
Toliau ruoškime kremą. Grietinę išplakite su cukraus pudra. Į turimą pieno mišinį supilkite kondensuotą pieną ir tada grietinę. Išmaišykite.
Susluoksniuokite tortą. Dėkite tešlos gabalėlį, užtepkite kremu, vėl gabalėlį ir t.t. Palikite nakčiai šaldytuve.
Skanaus!