Šį pyragą galima pavadinti vienu linksmiausių pyragų. Žvelgdamas į jį pajuntate nuotaikos pagerėjimą ir apetito atsiradimą.
Tai tiesiog puikus receptas. Lengvas, gaivus, nepaliekantis abejingų!
Aš bandžiau tai neseniai, o dabar mano namuose tai yra vienas iš mėgstamiausių receptų. Vos per 5 minutes tortas dingsta nuo stalo!
Želė tortas su šviežiais vaisiais
Biskvitui reikės:
2 kiaušiniai
2 šaukštai cukraus
8 g vanilinio cukraus
2 šaukštai miltų
15 g kepimo miltelių
Sirupui:
125 ml vandens
½ citrinos
2 šaukštai cukraus
Želės sluoksniui:
800 ml vandens
95 g vyšnių želė
95 g agrastų želė
2 šaukšteliai želatinos
2 šaukštai vandens
200 ml grietinėlės 30% riebumo
2 šaukštai cukraus pudros
300 g maltos varškės
Dekoravimui:
1 kivis
5 mėtų lapeliai
Kaip gaminti tešlą:
Paruoškite 24 cm skersmens formą ir įtieskite kepimo popieriumi. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų.
Į juos įpilkite 2 šaukštus paprasto baltojo cukraus ir vanilinio cukraus. Maišydami maišytuvu mažiausiu greičiu, nepamirškite į mišinį pridėti trynių.
Suberkite išsijotus miltus su kepimo milteliais. Tada atsargiai supilkite tešlą į formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite tešlą 40 minučių. Atvėsinkite gatavą biskvitą.
Kaip pasigaminti želė:
Atskirai ištirpinkite želė 400 ml virinto karšto vandens ir supilkite į du dubenėlius. Kai želė sukietėja, supjaustykite kubeliais. Želatiną užpilkite 3 šaukštais vandens ir palikite išbrinkti.
Pyrago gaminimas:
Grietinėlę plakite mikseriu kol išsiplaks. Įberkite cukraus pudros. Želatiną ištirpinkite vandens vonioje. Tada atvėsinkite.
Įpilkite du šaukštus į plaktą grietinėlę ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite smulkintą varškę ir likusią želatiną. Gautą mišinį išmaišykite ir suberkite į jį kubeliais supjaustytą želė.
Gautą sūrio pyrago masę atsargiai sudėkite ant biskvito ir paskirstykite šaukštu. Gautą patiekalą atšaldykite 30 minučių arba kol sukietės.
Papuoškite pyragą kivi griežinėliais ir mėtų lapeliais. Vietoj kivio galite naudoti braškes.