Ar jau teko ragauti tokį gardumyną? Ne? Tai pats metas traukti cukinijas iš balkono ir pasigaminti!
Sudėtis:
500 g maltos kalakutienos
1 cukinija
1 kiaušinis
prieskoniai pagal skonį
2 žalieji svogūnai
100 g grietinės
1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinos sulčių
Gaminimas:
Sumaišykite maltą mėsą, kiaušinį, druską, pipirus ir sutarkuotą cukiniją.
Suformuokite kotletukus ir kepkite aliejuje iš visų pusių apie 4 minutes, kol pasidarys aukso spalvos.
Kotletus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180º С temperatūroje 5-7 minutes.
Sumaišykite grietinę, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, prieskonius (pasirinktus) ir susmulkintus žaliuosius svogūnus ir viską gerai išplakite šluotele.
Patiekite paruoštus kalakutienos kotletus su grietinės padažu.
Skanaus!
Itin paprastas, bet ne ką mažiau skanus receptas: kepta cukinija su pievagrybiais ir pomidorais
Išbandykite patiekalą su šia daržove!
Reikės:
2 cukinijų
150 g sūrio
150 g pievagrybių
12-15 vnt. vyšninių pomidorų
aliejaus
prieskonių pagal skonį (druskos, pipirų)
šaukšto sezamo
Gaminimas:
Cukiniją supjaustykite griežinėliais. Taip pat susmulkinkite grybus.
Pomidorus perpjaukite per pusę. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Pakepinkite cukiniją maždaug penkias minutes, kol pagels. Grybus taip pat pakepkite maždaug penkias minutes.
Kepimo formoje išdėstykite pirmąjį sluoksnį cukinijomis, tada ant viršaus dėkite sluoksnį grybų. O viršuje – per pusę supjaustytus pomidorus. Pabarstykite prieskoniais.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių ir pašaukite patiekalą 10-15 minučių.
Po 15 minučių išimkite iš orkaitės, ant viršaus užbarstykite sutarkuotą sūrį. Pabarstykite sezamu ir pašaukite dar 5-10 minučių.
Bus iškepę, kai sūris išsilydys ir pasidengs aukso spalva.
Iš orkaitės ištrauktą patiekalą dėkite ant stalo.
Skanaus!