Obuoliai parduodami ištisus metus, todėl bet kuriuo metu pasigaminti skanų užkandį nebus sunku.
Siūlome jums paruošti sveikus pusryčius pagal mūsų receptą, kuriuos jūsų vaikai tikrai pamėgs.
Tai puikus skaidulų ir angliavandenių derinys.
Ingredientai 2 porcijoms:
dideli obuoliai – 2 vienetai;
avižiniai dribsniai – 3 valgomieji šaukštai;
medus – 2 valgomieji šaukštai;
maltas cinamonas – 2 arbatiniai šaukšteliai;
sauja išgliaudytų graikinių riešutų.
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180° C ir paruoškite visus reikiamus produktus.
Nuplaukite obuolius, nusausinkite, nupjaukite jų viršų.
Pašalinkite šerdis iš obuolių, nepažeisdami apatinės vaisiaus dalies. Išskaptuokite pusę minkštimo, kad būtų vietos būsimam įdarui.
Smulkiai supjaustykite minkštimą ir sumaišykite dubenyje su avižiniais dribsniais, medumi, pjaustytais graikiniais riešutais ir cinamonu.
Užpildykite obuolius įdaru ir uždarykite juos anksčiau nupjautu obuolio viršumi.
Į kepimo skardą įpilkite šiek tiek vandens, sudėkite į ją obuolius ir 20 minučių kepkite orkaitėje.
Skanaus!