Tortas, kurio nereikia kepti orkaitėje! Paprasta, greita, patogu ir gardu!
Sudėtis
Tešlai:
2 kiaušiniai
nepilna stiklinė cukraus
maždaug 50 g išlydyto sviesto
300 ml pieno
200 g miltų
3 šaukštai kakavos
du nepilni šaukšteliai kepimo miltelių
vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus pagal skonį
Kremui:
500 g grietinės
120–150 g cukraus arba kondensuoto pieno
konservuotų vaisių ar uogienės
Gaminimas:
Ištirpinkite sviestą. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų ar vanilės ekstraktą. Supilkite pravėsusį sviestą. Gerai išmaišykite maišytuvu.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir kakavą.
Miltų mišinį supilkite į kiaušinio masę ir išmaišykite maišytuvu. Pašildykite pieną ir mažomis dalimis supilkite į tešlą.
Įkaitinkite keptuvę (23 cm) ir kepkite kaip blynus uždengę dangčiu. Kepkite iš kiekvienos pusės po 3-4 min.
Kremui išplakite grietinę su cukrumi.
Sluoksniuokite tortą. Dėkite iškeptą blyną ir sutepkite kremu. Ant viršaus dėkite kitą blyną, sutepkite. Paskleiskite uogienės arba susmulkintų konservuotų vaisių. Ir t.t. Tortą galite papuošti trupiniais ar tarkuotu šokoladu.
Skanaus!