Jums reikės:
moliūgas – 400 g
apelsinai – 1 vnt.,
Kiaušiniai – 1 vnt.,
maža imbiero šaknis – 1 vnt.,
pienas – 150 ml
skystas medus – 1 šaukštelis,
gvazdikėliai – 2 vnt.,
Druska – 1 žiupsnelis.
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C.
Moliūgą nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais, įpilkite vandens ir virkite 15 – 20 minučių, tada nusausinkite vandenį, atvėsinkite paruoštą moliūgą.
Atskirkite baltymus nuo trynio. Gvazdikėlius sutrinkite. Apelsino žievelę sutarkuokite ant smulkios trintuvės, iš išspauskite iš apelsino sultis.
Nulupkite imbiero šaknį ir sutarkuokite – reikės apie 1 šaukštelį.
Virtą moliūgą, trynį, sultis ir apelsinų žievelę, medų, pieną, imbierą ir gvazdikėlius sumaišykite maišytuvu.
Lengvai pasūdykite baltymą ir išplakę iki standžių putų supilkite į moliūgų masę.
Supilkite suflė į mažindelius (apie 175 ml) ir sudėkite juos į gilų indą, užpildytą iki pusės verdančio vandens.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 – 25 minutes, kol ant suflė susidarys plutelė.