Niūriomis rudens dienomis yra ypač smagu sėdėti draugiškoje kompanijoje ir mėgautis puodeliu karštos arbatos su kvapniais naminiais pyragais. Vienas iš tokių desertų gali būti varškės pyragas su šokolado rutuliukais.
Sudėtis
Tešlai:
200 g sviesto
150 g cukraus
350 g miltų
5 g kepimo miltelių
2 šaukštai kakavos
1 kiaušinis
Varškės įdarui:
500 g varškės
150 g sviesto (minkšto)
150 g cukraus
vanilės esencijos
vienos citrinos žievelės
4 kiaušiniai
1 pakelis vanilinio pudingo (40 g)
Papuošimui:
cukraus pudros
Gaminimas:
Išmaišykite visus tešlos ingredientus. Atidėkite 1/3 gautos masės ir apvyniokite maistine plėvele.
Likusią tešlos dalį sudėkite į kepimo popieriumi padengtą kepimo indą (25 cm skersmens).
Tvirtai paspauskite tešlą išilgai formos dugno ir išilgai sienelių, sudarydami deserto pagrindą.
Kruopščiai sumaišykite visus įdaro ingredientus.
Tolygiai paskirstykite per visą būsimo pyrago paviršių.
Iš likusios tešlos suformuokite mažus rutuliukus, kuriuos reikia dėti ant varškės įdaro. Dėmesio: rutuliukų nereikia įmaišyti į įdarą, jie turi likti ant viršaus. Tešlos kraštus pirštais sulenkite iki įdaro lygio.
Kepkite desertą 160 laipsnių temperatūroje 60 minučių. Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!