Ši tešla – tiesiog nuostabi! Būtinai išbandykite!
Sudėtis
Tešlai:
3,5 puodelio miltų
1/2 šaukštelio druskos
1 puodelio verdančio vandens
100 g sviesto
1 kiaušinio
Įdarui:
500 g maltos kiaulienos
3 svogūnų
druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite išsijotus miltus ir druską, užpilkite stikline verdančio vandens ir greitai išmaišykite šakute.
Šiek tiek išplakite ištirpintą sviestą su kiaušiniu ir nedelsdami supilkite į miltų masę.
Minkykite labai minkštą ir švelnią tešlą, uždenkite ją servetėle ir pradėkite daryti įdarą.
Nuluptus svogūnus perleiskite per mėsmalę, sudėkite į maltą mėsą ir įberkite druskos, pipirų bei gerai išmaišykite.
Tešlą padalinkite į kelias dalis ir labai plonai iškočiokite.
Mėsos įdarą paskleiskite ant vienos tešlos pusės ir uždenkite kita tešlos puse. Atsargiai sutvirtinkite čebureko kraštus.
Kepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Skanaus!