Labai skanus ir itin paprastas receptas. Ypač patiks tiems, kurie neturi daug laiko kuistis virtuvėje!
Sudėtis
Tešla:
1 puodelis vandens
200 g sviesto
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
1 šaukštelis cukraus
700-800 g miltų
Įdaras:
200 g varškės
300 g sūrio
1 kiaušinis
pasirinktiniai žalumynai
50 g sviesto
Gaminimas:
Pašildykite vandenį. Ištirpinkite sviestą.
Sumaišykite vandenį, ištirpintą sviestą, kiaušinį, žiupsnelį druskos, cukrų ir miltus.
Miltus suberkite palaipsniui, gali prireikti kitokio kiekio. Bet tešla yra labai lanksti, jos minkymas užtruks ne ilgiau kaip 5 minutes.
Tada sumaišykite varškę su tarkuotu sūriu, įmuškite kiaušinį, įberkite šiek tiek druskos pagal skonį.
Tešlą padalinkite į dvi dalis ir abi dalis iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo.
Kepimo formą patepkite sviestu, dėkite vieną sluoksnį tešlos, tada įdarą su sūriu ir varške.
Uždenkite antrąja tešlos dalimi. Suspauskite kraštus. Atlikite pjūvius, lyg supjaustytumėte viršų į kvadratus.
Kepkite sluoksniuotą pyragą orkaitėje 200–220 laipsnių temperatūroje 20–25 minutes. Viršų sutepkite pienu ar kiaušiniu.
Skanaus!