Daugelis supjausto baklažanus ir užšaldo juos žiemai, tačiau tai nėra pats skaniausias ir sveikiausias pasirinkimas, nes tokiu pavidalu daržovės praranda aromatą ir vitaminus.
Geriau išbandykite šį klasikinį rumunų baklažanų receptą stiklainiuose. Patikėkite, jis tiesiog nepakartojamas!
Jums reikės:
Baklažanai – 5 kg.
Saulėgrąžų aliejus – 4 šaukštai.
Rupi druska – 1 šaukštas.
Kepkite baklažanus orkaitėje arba ant grotelių, kad jie gerai iškeptų.
Įdėkite juos į dubenį, druską, uždenkite folija ar kitu dubeniu, palikite 15 minučių, tada greitai nuplaukite po šalto vandens srove.
Sudėkite baklažanus ant sietų ir leiskite nutekėti. Susmulkinkite, įberkite druskos ir įpilkite aliejaus.
Sterilizuokite stiklainius ir užpildykite juos baklažanais. Suspauskite baklažanų masę taip, kad neliktų tarpų.
Užpildykite stiklainius, tada įpilkite į kiekvieną po šaukštą aliejaus. Aliejus sudaro apsauginį sluoksnį.
Uždarykite stiklainius švariais, sausais dangčiais ir padėkite į orkaitę 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Leiskite stiklainiams atvėsti kambario temperatūroje ir padėkite juos į sandėliuką.