Švelnus kumpis puikiai dera su lengvu marinuotų grybų rūgštingumu, šviežiais agurkais ir švelniu sūrio skoniu.
Ingredientai 4 porcijoms:
kumpis – 200 gramų;
konservuotų grybų (pievagrybių arba voveraičių) arba grybų asorti – 150 gramų;
kietasis sūris – 150 gramų;
švieži agurkai – 1 didelis arba 2 maži;
naminis majonezas arba natūralus jogurtas – 4 valgomieji šaukštai;
garstyčios – 0,5 arbatinio šaukštelio;
druskos pagal skonį;
keletas svogūno laiškų;
salotų.
Gaminimas:
Kumpį, kietąjį sūrį ir agurkus supjaustykite juostelėmis.
Marinuotus grybus nuplaukite ir, jei reikia, susmulkinkite.
Susmulkinkite svogūno laiškus.
Sumaišykite majonezą (arba natūralų jogurtą) su garstyčiomis.
Visus ingredientus sudėkite į gilų dubenį, įberkite druskos, pagardinkite užpilu ir išmaišykite.
Norėdami gražiai patiekti, į lėkštės vidurį įdėkite vieną ar du salotų lapus ir užpildykite juos pagamintomis salotomis.
Skanaus!